Kolen kachels

Kolenkachels bij karmen bvba:
Wij bieden de volgende merken in kolenkachels aan: Efel en Franco Belge.
Een voordeel van de kolenkachel is dat je niet gebonden bent aan dure stookolie of gasprijzen. je hebt geen electriciteit nodig en kan genieten van een behaaglijke warmte.

Het voordeel tegenover stoken met hout is dat een kolenkachel lager brand en een hoger rendement heeft. En is bovendien makkelijker in gebruik dan een houtkachel.

Kolenkachels bij karmen bvba:
Het gamma is veelzijdig en getuigt van tijdloze elegantie, een enorme gebruiksvriendelijkheid, en absolute veiligheid. Dankzij een uiterst verzorgde afwerking en gebruiksgemak werd aan Uw comfort gedacht.

Efel-kolenkachels onderscheiden zich door het grote laadvermogen, een gemakkelijke toegang tot de regelbare kolentrechter voor een geleidelijke en optimale verbranding voor diverse kalibers van kolen. Een thermostatisch controlesysteem verzekert een aangename temperatuur en een brandduur tot 36 uren, zonder bijladen.


Keuze van een kolenkachel

Als men een kolenkachel koopt, kiest men best een toestel van de kwaliteit “Benor” met dubbele wand en met automatische regeling van de luchttoevoer. Het vermogen moet berekend worden in functie van verschillende parameters zoals de gemiddelde buitentemperatuur, de ligging van het lokaal ten opzichte van het noorden, de oppervlakte van de vensters en de isolatie van de muren.

Het is belangrijk informatie te vragen over het type en de grootte van de kolen die het meest geschikt zijn voor het aangekochte toestel. 

Ontdek de kachels die U en Uw familie comfortabel warm houden en bespaar zodoende aanzienlijk op de stookkosten.

Bekijk hier enkele realisaties