Pellets als brandstof

Waarom pellets? 

Pellets zijn milieuvriendelijk en bovendien nog goedkoop ook. Een pelletkachel is gebruiksvriendelijk vergt weinig onderhoud en kan bijna overal in huis geplaatst worden. Er is geen bestaande schouw nodig, enkel een afvoer in een buitenmuur. Met een thermostaat kan je de kamertemperatuur regelen. De kachel schakelt zichzelf uit als de ingestelde temperatuur bereikt wordt en start terug automatisch als het afkoelt in de kamer.

Pelletkachels en haarden heb je in alle modellen en kleuren. Zowel in klassieke vorm als modern. Je kan zelfs je bestaande open haard vervangen door een pellet inbouwhaard en genieten van de gebruiksvriendelijkheid.

Pellets worden gemaakt van droog, zuiver, onbehandeld hout. Ze worden samengeperst zonder lijm. Het zijn kleine houtstaafjes van 6 mm doormeter en ongeveer 2 tot 4 cm lang. Ze worden verkocht in zakken van 15 kilogram en zijn dus zeer gebruiksvriendelijk. Je moet ze enkel op een droge plaats stockeren dan kan je ze zelfs jaren bewaren zonder kwaliteitsverlies.

Een kilo pellets heet een verbrandingswaarde van 5 kWh.

Hout en kolenkachels hebben als nadeel dat je telkens moet bijvullen. Een pelletkachel kan, een keer hij gevuld is, meer dan een dag blijven branden, dat is het grote voordeel.

Een ander voordeel tegenover houtkachels is dat je de temperatuur beter kan regelen. Net zoals bij stookolie of gaskachels kan je bij een pelletkachel met een thermostaat de temperatuur instellen en zelfs programmeren. Het gebruikerscomfort ligt een stuk hoger dan bij hout- en kolenkachels.


EN plus certificaat pellets

Omdat ze vervaardigd zijn uit 100 % natuurlijk hout hebben pellets met het din norm EN plus certificaat een constante kwaliteit, Bovendien zijn er geen chemische lijmen of bindmiddelen toegevoegd. Onze producten zijn hierboven onderworpen aan strenge controles van de productie. Met de zeer harde persing van de Olimp pellets heb je géén koek in de kachel, heb je een langere brandduur van de pellets, minder stof en de pellets geven meer warmte. Houtpellets bieden een ecologisch voordeel door hun lange brandduur en laag CO2 gehalte.  De overblijvende as kan worden gebruikt als meststof of compost in de tuin.

Olimp Pellets

KOOP GEEN KAT IN EEN ZAK, aan benzinestations, in groot warenhuizen

Koop pellets bij een specialist, rechtstreeks import, steeds voorradig! STOP SLECHTE VERBRANDING / STOP ZWARTE RUITEN / STOP TE VEEL ASSEN!

Olimp Top Quality 5 Kwh / kg   /  slechts 0,5 % stof

Breng een bezoekje aan onze toonzaal en laat je overtuigen van de voordelen van een pelletkachel.